ISU „Oltenia” Dolj: Incendiu în Craiova. Trei echipaje de pompieri chemate prin 112

incendiu craiova 1 ISU „Oltenia” Dolj: Incendiu în Craiova. Trei echipaje de pompieri chemate prin 112 poze

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a fost anunțat prin SNAU 112 de producerea unui incendiu la o cladire administrativă propietatea lui Gheorghe T.  din mun. Craiova.

La fața locului s-a deplasat trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospeciala de lucru la înalțime din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Craiova. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență la demisol și la un autoturism, parter și mansarda clădiri, existând posibilitatea de propagare la întreaga construcție și la depozitele de cherestea din vecinătate.

incendiu craiova 2 ISU „Oltenia” Dolj: Incendiu în Craiova. Trei echipaje de pompieri chemate prin 112 poze

După aproximativ 15 min de  luptă cu flăcările, incendiul a fost localizat, nemaiexistând posibilitatea de propagare, reușindu-se după aproximativ  două ore si jumătate  lichidarea acestuia. În urma incendiului au ars clădirea administrativă construită din lemn în suprafătă de  aprox. 150 mp(parțioal 20%), acoperișul confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe aprox. 70mp, 10 paturi, șase comode, șase dulapuri de haine, 10 canapele, 10 mese, instalație sonorizare, instalație protecție și iluminat s-au degradat 10 televizoare, 10 usi din p.v.c.

incendiu craiova 3 ISU „Oltenia” Dolj: Incendiu în Craiova. Trei echipaje de pompieri chemate prin 112 poze

La intervenţie au participat  cinci  ofiţeri și 24 subofiţeri din cadrul ISU Dolj, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă,  o autospeciala de lucru  la înalțime, o autospecială de primă intervenție și comandă, reprezentanți din cadrul poliţiei și  jandarmeriei.       Intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului a fost coordonată de  şeful Centrului Operațional al ISU Dolj, iar din primele cercetări a rezultat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric la echipamentele de iulminat electrice amplasatenecorespunzător pe elementele combustibile.

           BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ