ISU ”Oltenia” DOLJ: Incendii la Dăbuleni, Poiana Mare și Filiași. Un tirist sârb a frânat de i-au luat foc cauciucurile. Toate 1500

incendiutirisu 1 ISU ”Oltenia” DOLJ: Incendii la Dăbuleni, Poiana Mare și Filiași. Un tirist sârb a frânat de i au luat foc cauciucurile. Toate 1500 poze

În perioada 26.06 – 29.06.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a patru incendii, cinci intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană  și 51 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 26.06.2015, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru  stingerea unui incendiu izbucnit la o casă proprietar Cerasela O, în oraşul Dăbuleni, str. Mihail Sadoveanu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă. În urma acestuia au ars  aproximativ 100 mp2 acoperiş anexă, cca.1500 kg cereale (porumb şi grâu), 4 anvelope auto şi 1000 kg plante furajere(fân). La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Dăbuleni, cu o autospecială. Din primele cercetări, rezultă drept cauză probabilă a incendiului trăsnetul.

În data de 26.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă „Campionat Naţional de Ciclism”, desfăşurată în com. Bucovăţ.

În data de 26.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a distribuit apă potabilă pentru populaţie în com. Leu, sat Zănoaga.

În data de  27.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă „Campionat Naţional de Ciclism”, desfăşurată  în mun. Craiova.

În data de 28.06.2015, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru  stingerea unui incendiu izbucnit pe proprietatea lui Vasile T., în com. Poiana Mare, str. Nicolae Titulescu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, în urma acestuia au ars aproximativ 2 mplemn de salcâm şi aproximativ 100 kg plante furajere(fân). Din primele cercetări, rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul în aer liber.

În data de  28.06.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, aparţinând numitului Petre D. în com. Gherceşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, în urma acestuia a ars aproximativ 70%  din autoturism. Din primele cercetări, rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric defect).

În data de  28.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la raliul desfăşurat în com. Bucovăţ.

În data de  28.06.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă „Campionat Naţional de Ciclism”, desfăşurată în judeţul Dolj.

incendiutirisu 2 ISU ”Oltenia” DOLJ: Incendii la Dăbuleni, Poiana Mare și Filiași. Un tirist sârb a frânat de i au luat foc cauciucurile. Toate 1500 poze

În data de  29.06.2015, Secţia Pompieri Craiova  – Punct de lucru Filiaşi a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnitîn localitatea Filiaşi, la un autotir, ce aparţinea unui cetăţean de naţionalitate sârbă. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la remorca autotirului, existând posibilitatea de propagare la întreg autotirul. La faţa locului s-a deplast un echipaj al Poliției oraș Filiași, care pe timpul intervenţiei pompierilor au deviat circulaţia rutieră pe o rută ocolitoare. Totodată, au asigurat ordinea publică în zonă pentru a nu fi înregistrate alte evenimente sau victime omenești. În urma acestuia au ars  aproximativ  90% din remorca autotirului încărcată cu 1500 cauciucuri noi, a fost salvat capul tractor. Din primele cercetări, rezultă drept cauză probabilă a incendiuluiefectul termic (frâna suprasolicitată).

incendiutirisu 3 ISU ”Oltenia” DOLJ: Incendii la Dăbuleni, Poiana Mare și Filiași. Un tirist sârb a frânat de i au luat foc cauciucurile. Toate 1500 poze

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 12 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 17 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ