ISU Oltenia Dolj: Incendii la Craiova și Filiași

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a două incendii și 16 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 13.10.2015, ora 20.21, Secția de Pompieri Craiova, prin Punctul de Lucru Pompieri Filiaşi și în colaborare cu SVSU Filiaşi, au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietatea numitei Olga N., din orașul. Filiaşi, str. Horia, Cloşca şi Crişan. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească (bucătărie de vară), în urma acestuia au ars mobila de bucătărie și aprox. 10 mp din acoperişul anexei, degradându-se un frigider și un aragaz. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 13.10.2015, ora 22.23, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietatea numitului Iulian T., din mun. Craiova, str. Dezrobirii. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale, dar la momentul sosirii forţelor de intervenţie pentru stingerea incendiului, acesta era lichidat de proprietar. În urma incendiului au ars 1 televizor şi aprox. 5 ml cablu electric.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:
– asistenţă medicală de urgenţă – 16
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 4 intervenţii.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.
Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii.
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii.
Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 3 intervenţii.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru
Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ