ISU Oltenia Dolj: Două incendii în week-end

            În perioada 24.12 – 27.12.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a două incendii, două descarcerări, o asistență medicală de urgență aeriană și 97 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

În data de  25.12.2015, ora 14.47, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit  în localitatea Goicea, la autoturismul ce aparținea unei firme de taxi. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la compartimentul motor cu posibilitate de propagare la întreg autoturismul. În urma acestuia a ars compartimentul motor în totalitate. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (cablu electric defect).

 

În data de 26.12.2015, ora 11.24, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit în locuinţa numitei Maria P. din mun. Craiova str. Ştefan cel Mare bl. L. La sosirea echipajului de pompieri incendiul a fost găsit lichidat iar, proprietara a fost găsită decedată în urma  intoxicării cu monoxid de carbon. În urma acestuia a ars un geamantan de voiaj, un televizor și o perdea. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– descarcerare – 2

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 1

– asistenţă medicală de urgenţă – 97

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) –  18  intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 31 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) –  10 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 16 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8  intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 14 intervenţii.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ