ISU Oltenia Dolj: Două incendii în Craiova

incendii isu 1 ISU Oltenia Dolj: Două incendii în Craiova poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a două incendii și  30 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 26.10.2015, ora 19.51, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu patru autospeciale  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei lui Ion G., incendiul propagându-se la o anexă gospodărească, proprietate lui Constantin D., din mun. Craiova, str. Aleea Toamnei. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și bucătăria de vară, existând posibilitatea de propagare la vecinătăți. În urma acestuia, au ars:

– la Ion G. acoperişul casei, confecţionat din scândură cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aprox. 100 mp, bucătăria de vară, confecţionată din lemn pe o suprafaţă de aprox. 20 mp,

– la  Constantin D.: anexa gospodărească, confecţionată din scândură cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aprox. 10 mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un coş de fum neprotejat termic.

incendii isu 2 ISU Oltenia Dolj: Două incendii în Craiova poze

În data de 27.10.2015, ora 01.55, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea lui Teodorescu B., în mun. Craiova, Bvd. Decebal. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, existând posibilitatea de propagare la întreg autoturismul. În urma acestuia, au ars cablajele si componentele din plastic ale compartimentului motor, bordul şi două cauciucuri din faţă ale autoturismului. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

incendii isu 3 ISU Oltenia Dolj: Două incendii în Craiova poze

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) –  3 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) –  8 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 3 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ