ISU „Oltenia” Dolj: Craiovean salvat de la asfixiere de pompieri

isu 1 ISU „Oltenia” Dolj: Craiovean salvat de la asfixiere de pompieri poze

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a fost anunțat prin SNAU 112 de producerea unui incendiu la un apartament, la etajul trei al unui imobil situat în mun. Craiova, str. Dr. Berceanu Ştefan, apelantul  făcând precizarea că în interior nu se află nicio persoană.

aragaz ISU „Oltenia” Dolj: Craiovean salvat de la asfixiere de pompieri poze

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova. La sosirea echipajelor de pompieri, s-a constat că din locuință ieșea un fum dens. După efectuarea recunoașteri șeful gărzii de intervenție a dispus întinderea scării culisabile și patrunderea prin balcon în apartament, deoarece ușa de la intrare era închisă. În interior se afla o persoană inconștientă întinsă în pat.

isu 3 ISU „Oltenia” Dolj: Craiovean salvat de la asfixiere de pompieri poze

Ca urmare a experienței acumulate de-alungul anilor, comandantul intervenției a acționat cu profesionalism, dându-și jos masca de oxigen și punându-i-o acestuia, până la sosirea echipajului SMURD, care a preluat victima, i-a acordat primul ajutor medical calificat și a transportat-o la spital. În urma incendiului s-a degradat zugrăveala din apartament datorită degajării de fum. Cauza probabilă a incendiului fiind o țigaie  uitată pe aragaz.

 

           BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

”Oltenia” DOLJ