ISU „Oltenia” Dolj: Cisternă răsturnată la Caraula

drum cisterna isu ISU „Oltenia” Dolj: Cisternă răsturnată la Caraula poze

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a trei incendii, o asigurare măsuri p.s.i., 2 intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 23 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
În data de 30.09.2015, ora 19.37, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea numitei Adrian S. din mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului, cu posibilitate de propagare la întreaga mașină. În urma acestuia au ars componentele din plastic la compartimentul motor al autoturismului. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.
În data de30.09.2015, ora 21.38, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere (paie), în com. Leu, sat Zănoaga. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în gospodărie, fără posibilități de propagare. În urma acestuia au ars aproximativ 2000 kg de furaje (fân). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără (foc deschis în spaţii deschise).
În data de 01.10.2015, ora 01.52, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în com. Sopot, sat Bascov. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în gospodărie, fără posibilități de propagare. În urma acestuia au ars aproximativ 15 tone de furaje (fân). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o flacără (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu).
În data de 30.09.2015, ora 11.21, Detaşamentul Pompieri Calafat a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor, pe DJ 552 la ieşire din com. Caraula, unde o autocisternă ce aparţinea unei societăți comerciale și transporta G.P.L., s-a răsturnat pe carosabil. În urma evenimentului motorina din rezervorul de carburant al autocisternei s-a deversat pe carosabil, existând pericolul producerii unui incendiu. Operațiunile de intervenție s-au încheiat fără evenimente neplăcute.
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:
– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 2
– asistenţă medicală de urgenţă – 23
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 6 intervenţii;
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 7 intervenţii;
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii;
Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii;
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii;
Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 1 intervenţie;
Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii;

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru
Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ