ISU „Oltenia” Dolj: 60 de tone de îmbrăcăminte și încălțăminte au ars în Târgul Municipal Craiova

În după amiaza zilei de 11.12.2015, ora 15.45, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la Târgul Municipal Zilnic Craiova, proprietatea unei societăți comerciale. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență și degajare mare de fum în zona standurilor cu îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale textile, produse cosmetice și aparatură electrică, în suprafață de aprox. 4921 mp, cu posibilitate de propagare la standurile de alimentație publică și la Regia Autonomă RAR Craiova. În sprijin au fost solicitate forțe suplimentare din cadrul  Detașamentului 1 de Pompieri Craiova, Secției de Pompieri Craiova și SPSU Presting.

La fața locului au fost prezenți  prefectul județului Dolj,  Nicolae Sorin Răducan și inspectorul șef al ISU,  colonel Florea Constantin.

În urma acestuia au ars:

–     la Mihail Daniel B. :  construcția provizorie formată din 600 amenajeri din lemn fără închidere perimetrală (standuri), confecționată pe structură din material lemnos și învelitoare din tablă ondulată, în suprafață de 4921 mp și aprox. 60 t îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale textile sub diverse forme, produse cosmetice și aparatură electrică;

–     la Georgeta Măgdușa F. : aprox. 3 mp. geam plastifiat, aprox. 1mp policarbonat și  aprox. 4 mp banner;

–     la Cristian Secu : aprox. 4 mp. perete din izopan;

–     la Ionuț Cătălin S. : aprox. 6 mp. de geam din policarbonat;

–     la Dorin M. : 6 lămpi de iluminat amplasate perimetral și pe construcția reprezentanței și vopseaua aplicată în câmp electrostatic pe o suprafață de aprox. 200 mp.

S-au degradat:

–  la Georgeta Măgdușa F. : aprox. 60 mp. copertină cauciucată;

– la Ionuț Cătălin S. : aprox. 1 mp. geam termopan, aprox. 1 mp. geam sticlă și aprox. 60 mp. copertină cauciucată;

– la Dorin M. : un stâlp metalic pentru iluminat exterior, aprox. 100 buc. țiglă și aprox. 140 mp. zugrăveală și tencuială pe gardul exterior.

În urma intervenției pompierilor, au fost salvate Sediul Regiei Autonome RAR Craiova și standurile de alimentație publică învecinate.

Cauză probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Forțe și mijloace participante:

–       10 autospeciale de lucru cu apă și spumă;

–        1 auto ambulanță SMURD;

–        Pompieri: 68;

–        Poliție: 16;

–        Jandarmi: 22;

–        Poliție Locală: 19;

–        Alte persoane: 17.

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii

de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ