ISU Oltenia Dolj: 6 incendii în ultimele 24 de ore

DSC 2616 ISU Oltenia Dolj: 6 incendii în ultimele 24 de ore poze 

            În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a șase incendii, două intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 31 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 16.02.2016, ora 10.08, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria locuinţei lui Ionel T., din mun. Craiova,  str. Brazda lui Novac. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere la mobilier, în urma acestuia au ars mobilierul şi parchetul din bucătărie , o uşă PVC, un raft pentru alimente, un corp de iluminat şi s-a degradat  zugrăveala din apartament şi un aragaz. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (cablu electric defect).

DSC 2623 ISU Oltenia Dolj: 6 incendii în ultimele 24 de ore poze

În data de 16.02.2016, ora 19.00, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în mun. Craiova, cartier Făcăi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţie uscată, în urma acestuia au ars aprox. 5 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 16.02.2016, ora 20.06, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric, în mun. Băileşti str. Revoluţiei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la cutia de distribuţie a transformatorului electric  care a şi ars. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 16.02.2016, ora 20.39, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria doamnei Marinela S., în com. Poiana Mare. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, în urma acestuia ua ars anexa gospodărească construită din lemn cu acoperiş din trestie pe o suprafaţă de aprox. 30mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului jarul căzut din mijlocul de încălzire local lăsat nesupravegheat.

DSC 2625 ISU Oltenia Dolj: 6 incendii în ultimele 24 de ore poze

În data de 17.02.2016, ora 02.15, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism proprietatea doamnei. Mariana M, în mun. Craiova, str. Doljului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, care a şi ars în prpoprţie de 90%. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de  17.02.2016, ora 06.25  Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingere unui incendiu izbucnit  la o casă în mun. Craiova, str. Sacelu. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta  într-o încăpere la mobilier și materiale textile, în urma acestuia au ars  mobilier, materiale textile, acte personale și acte juridice. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurt circiut electric.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.

 

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ