ISU Oltenia Dolj: 31 de incendii și un auto-tren plin cu oi răsturnat, în week-end

În perioada 07.08 – 10.08.2015, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a 31 incendii, două intervenții de descarcerare, 6 intervenții asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 64 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Din cele 31 incendii la care au participat echipajele de pompieri, 26 au fost de miriște și vegetație uscată, produse pe raza localităților Brabova, Cerăt, Melineşti, Drănic, Vela, Robăneşti, Sopot,  Şimnicu de Sus, Segarcea, Craiova, Filiaşi, Brădeşti, Teasc, Murgaşi, Craiova – Aleea IV Aviatorilor și Aleea I Şimnic, Işalniţa, Galicea Mare, Cioroiaşi, Giubega și Malu Mare. Suprafața totală afectată a fost de peste  455 ha, iar din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiilor focul deschis în spaţii deschise și efectul termic (fumatul).

 

În data de 07.08.2015, echipaje din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Pompieri Craiova au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a mun. Craiova în  zona Luncă.

În data de 08.08.2015, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodarie din com. Călăraşi.  La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la două anexe gospodărești, cu posibilități de propagare la alte vecinătăți. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul deschis în spaţii deschise. În urma acestuia, au ars două anexe gospodăreşti în suprafaţă de aprox. 100 mp, 1000 kg lemn, 200 kg grâu, 200 kg porumb, 2 anvelope agricole, o pompă electrică și 10 metri lineari gard din lemn.

autotren isu 1 ISU Oltenia Dolj: 31 de incendii și un auto tren plin cu oi răsturnat, în week end poze               

În data de 08.08.2015, Detaşamentul Pompieri Calafat  a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodarie din com. Ciupercenii Noi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la lemnele de foc ale proprietarului. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul deschis în spaţii deschise. În urma acestuia, au ars aprox. 2mc lemne foc şi cca. 2 ml gard din scândură

În data de 08.08.2015, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două gospodării din oraşul Bechet. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la o anexă gospodărească și la acoperișul casei. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul deschis în spaţii deschise. În urma acestuia, au ars anexa gospodărească pe aprox. 60 mp, 20ml gard din scândură și acoperişul casei pe aprox.15mp.

autotren isu 2 ISU Oltenia Dolj: 31 de incendii și un auto tren plin cu oi răsturnat, în week end poze

În dată de 08.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din com. Rojişte. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la o anexă gospodărească și la acoperișul casei. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric. În urma acestuia, au ars acoperişul casei şi al anexei gospodărești pe aprox. 200 mp, aparatură electronică şi electrocasnică, actele proprietarului şi ale imobilului.

autotren isu 3 ISU Oltenia Dolj: 31 de incendii și un auto tren plin cu oi răsturnat, în week end poze

În data de 08.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la I.I. Matei și Victoria C. în mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la un magazin cu posibilitate de propagare la magazinele învecinate. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric. În urma acestuia, au ars barul din interiorul magazinului, electrocasnicele din bucătărie, acoperişul terasei pe aprox. 10 mp şi s-a degradat acoperişul magazinului din plăci isopan pe aprox. 15mp

autotren isu 4 ISU Oltenia Dolj: 31 de incendii și un auto tren plin cu oi răsturnat, în week end poze

În data de 08.08.2015, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodarie din mun. Calafat. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul bucătăriei. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul deschis în spaţii închise. In urma acestuia, au ars acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de cca. 12 mp, mobilier şi tocăriea din lemn.

 

 

În data de 08.08.2015, Secţia Pompieri Craiova şi Punctul de Lucru Filiaşi au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitului Ioan R., din localitatea Filiaşi. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric defect). În urma acestuia, au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de cca. 250 mp, aprox. 10 tone lemne de foc, 1 adăpost de porci, 3 porci mari, 1 adăpost de păsări, o bucătărie de vără, un pat şi o uşă. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Filiaşi.

În data de 08.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova cu echipajele de descarcerare ușoară și EPA au intervenit în cooperare cu echipajul de descarcerare grea din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova în municipiul Craiova, str. Potelu la un autotren răsturnat, încărcat cu animale mici (oi). Echipajele de pompieri, ajunse la locul intervenției au acționat pentru deblocarea și evacuarea oilor din autotren. În urma incidentului, șoferul autotrenului prezenta mici escoriații la nivelul capului și feței, acordându-i-se ajutor medical la locul accidentului, acesta refuzând transportul la spital. 292 animale au fost salvate, iar 208 au murit.

În data de 09.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la bucătăria numitei Ileana D., în mun Craiova, str. Fraţii Goleşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la un recipient de prepararea hranei uitat pe aragaz. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului  focul deschis în spaţii închise. În urma acestuia, a ars recipientul de preparare a hranei aflat pe aragaz nesupravegheat.

În data de 09.08.2015, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe raza com. Brabova, sat Frasin. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la vegetație uscată, plante furajere și la o livadă de pomi fructiferi. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului  folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. În urma acestuia, au ars aprox. 3 ha vegetaţie uscată, cca.100 tone plante furajere (fân), cca.3 ha pomi fructiferi (caişi, pruni), acoperiş saivan pe o suprafaţă de aprox. 300mp, mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică și aprox 2 mc. cherestea brad.  La intervenţie a participat şi SVSU Brabova.

În data de 10.08.2015, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei Violeta N. în mun. Craiova, str. Aleea I Bechetului. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului  folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. În urma acestuia, au ars aprox. 60 mp acoperiş (astereală,căpriori şi grinzi).

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localitățiilor Poiana Mare, Melineşti, Mischii, Dăbuleni, Lipov, Orodel, Galicea Mare, Bucovăţ, Şimnicu de Sus, Plopşor, Predeşti, Moţăţei, Ostroveni, Siliştea Crucii, Argetoaia, Coţofenii din Faţă, Bratovoieşti, Apele Vii, Sadova, Poiana Mare, Breasta, Daneţi și Cerăt au intervenit pentru stingerea a 27 incendii de vegetaţie uscată de pe raza localităţilor respective.

        

  Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– descarcerare –2

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 6

                    – asistenţă medicală de urgenţă – 64

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 14  intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 14 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 10 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 18 intervenţii.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ