ISU: Două incendii stinse de pompierii doljeni

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea  a două incendii, o intervenție asistență de urgență aeriană și 18 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

pompieri 1 ISU: Două incendii stinse de pompierii doljeni poze

În data de 03.02.2016, ora 08.50, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei lui Vasile G., din com.Cerăt, str. Dunării. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta  la  casa de locuit și la acoperișul unor case învecinate. În urma acestuia au ars;

la Vasile G. – acoperiş casă cu şarpantă din lemn acoperit cu tablă  în suprafaşă de aprox. 500mp,  mobilier, aparatura electronică si electrocasnică din 8 camere, documente personale, acte proprietate ale locuinţei si autoturismelor, materiale textile în cantitate de aprox. 3000 kg, centrala termică;

la  Elena R. –  două grinzi din lemn cu o lungime de 4 m fiecare şi 4mp astereală din lemn;

la  Marinel M.– acoperiş din lemn pe o suprafaţă de aprox. 20mp, 6 geamuri PVC şi s-a degradat ţigla pe aprox. 20 mp. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Detaşamentul 2 Pompieri Craiova şi Secţia Pompieri Băileşti. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un sistem de incălzire neizolat termic corespunzător.

pompieri 2 ISU: Două incendii stinse de pompierii doljeni poze

În data de 04.02.2016, ora 01.43, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o căpiţă de plante furajere, proprietatea lui Ştefan C., în com. Unirea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta  la plante furajere, în urma acestuia au ars  aprox. 4 tone de plante furajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 3 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 6 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) –  3 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) –  2 intervenţii.

 

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ