ISU Dolj: Proiectil exploziv descoperit la Dăbuleni

proiectil 1 ISU Dolj: Proiectil exploziv descoperit la Dăbuleni poze

În perioada 06.01 – 08.01.2018, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină la 64 situaţii de urgenţă, astfel:

 

INCENDII: – 2

►06.01.2018, ora 11.30, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Ionel A., din oraşul Bechet. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere depozitate în gospodărie. În urma acestuia au ars aprox. 500 kg plante furajere (fân). Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise

 

►07.01.2018, ora 10.26, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case, în com. Pieleşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit, cu posibilităţi de propagare la întreaga locuinţă. În urma acestuia a ars acoperişul casei pe aprox. 100 m.p., mobilier şi aparate electrocasnice. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

 

Alte situaţii: – 6

  • 05.01.2018, ora 16.58, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova – Echipa pirotehnică a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui proectil exploziv cal 57 mm, găsit de echipajul de jandarmi în oraşul Dăbuleni, în timp ce efectua misiunea de patrulare pe canalul magistral de irigaţii.    

RECOMANDĂRI:

LA GĂSIREA MUNIŢIEI RESPECTAŢI URMĂTOARELE REGULI PREVENTIVE:

– NU o atingeţi, NU o loviţi şi NU o mişcaţi;

– NU o introduceţi în foc;

– NU o duceţi la fier vechi;

– NU încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;

– Discutaţi cu copiii toate aceste reguli preventive şi explicaţi-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă;

– Anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau sunaţi la numărul unic pentru urgente, 112.

  

  • 06.01.2018, ora 05.50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la slujba religioasă cu ocazia “Botezul Domnului”, la Catedrala “Madona Dudu”, din mun. Craiova.
  • 06.01.2018, ora 07.50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la slujba religioasă cu ocazia “Botezul Domnului”, la Biserica “Madona Dudu”, din mun. Craiova.
  • 06.01.2018, ora 08.55, Secţia Pompieri Băileşti a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la slujba religioasă cu ocazia “Botezul Cailor”, în mun. Băileşti, str. Independenţei.
  • 06.01.2018, ora 09.00, Detaşamentul Pompieri Calafat a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la slujba religioasă cu ocazia “Botezul Domnului”, în Portul Calafat
  • 07.01.2018, ora 17.50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea sportivă desfăşurată în Sala polivalentă din mun.Craiova.
  • 07.01.2018, ora 18.40, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru salvarea unui animal (câine) căzut într-o canalizare, în cartierul Lăpuş din mun. Craiova.

            Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 1                                                  

– asistenţă medicală de urgenţă – 55     

           Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 7 intervenţie.

Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 12 intervenţii.

Detaşamentul de Pompieri Calafat (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Garda de Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 

       Compartimentul Informare și Relații Publice