ISU Dolj: Patru copaci căzuți pe carosabil în Craiova

În perioada 15-17.11.2018, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 58 situaţii de urgenţă după cum urmează:

INCENDIU – 5

¨ 14.12.2018, ora 12.49, Detașamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A.T., în mun. Calafat, str. 1 Decembrie 1918. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o camera a locuinței. În urma acestuia a ars un corp de mobilă de bucătărie. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flacări  (sistem de încălzire necorespunzător).

 

¨14.12.2018, ora 13.12, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui T.D., în mun. Craiova, str. Moldova, nr. 104D. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta articole vestimentare și articole de încălțăminte. În urma acestuia a ars o pereche încălțăminte, articole vestimentare și manșonul cablurilor electrice. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect).

 

¨ 14.12.2018, ora 13.27, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două  autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Gheorghe C, în com. Predești. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și articole vestimentare. În urma acestuia au ars aprox. 60 mp acoperiş casă, articole vestimentare, aparatură electronică şi documentele personale ale membrilor familiei. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza efect termic al curentului electric.

 

¨16.12.2018, ora 08.34, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocamion, ce aparținea lui A.C.,  în mun. Craiova, str. Drumul Apelor. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la cabina autocamionului. În urma acestuia a ars cabina autocamionului în proporţie de aprox 50%. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect).

 

¨16.12.2018, ora 10.43, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, ce aparținea lui M.M., în mun. Craiova, str. Calea Severinului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect).  La intervenție a participat și S.P.S.U. Auchan Craiovița.

 

          ALTE SITUAŢII DE URGENŢĂ – 6

¨16.12.2018, ora 15.30, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru salvarea unui animal (cabalină) căzut pe carosabil în urma unui accident rutier, în mun. Craiova, str. Potelu. După ce a fost salvat, animalul a fost predat la R.A.A.D.P.F.L. Craiova.

¨16.12.2018, ora 19.46, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe două autoturisme, în mun. Craiova, str. Pandurilor.

¨16.12.2018, ora 20.57, Secția Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui stâlp de telefonie căzut pe carosabil, în com. Ișalnița, str. Mihai Eminescu. La intervenție a participat și S.V.S.U. Ișalnița.

¨17.12.2018, ora 02.11, Detaşamentul  Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în mun. Craiova, str. Ștefan Fălcoianu.

¨17.12.2018, ora 02.30, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism și o țeavă de gaze, în mun. Craiova, str. Vântului. La intervenție a fost prezentă și o echipă de la Distrigaz Sud Rețele.

¨17.12.2018, ora 05.34, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism, în mun. Craiova, str. 22 Decembrie.

 

SITUAŢIA DRUMURILOR IN JUDEŢUL DOLJ:

¨ Drumuri Naţionale: S-a acţionat cu 64 de utilaje, folosindu-se 400 tone material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri închise.

¨Drumuri Judeţene:  S-a acţionat cu 60 utilaje, folosindu-se 340 tone material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri închise.

¨Serviciul Salubritate: S-a acţionat cu 45 utilaje, folosindu-se 257,5 tone de sare și 1,375 tone clorură de calciu. Pe străzile şi bulevardele din mun. Craiova se circulă în condiţii de iarnă.

 

47 INTERVENŢII ALE SERVICIUL MOBIL DE URGENŢĂ REANIMARE ŞI DESCARCERARE  astfel:

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 5 intervenţii.

Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A) – 21 intervenţii.

Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 11 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenţie

.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice