ISU Dolj: Miercurea sirenelor – Bilanțul exercițiului aferent lunii decembrie

 

comunicatus ISU Dolj: Miercurea sirenelor   Bilanțul exercițiului aferent lunii decembrie poze

În data de 06.12.2017(prima zi de miercuri a lunii decembrie), în intervalul orar 1000-1100, s-a desfășurat exercițiul național de alarmare a populației, intitulat Miercurea Sirenelor.

Scenariul exercițiului a vizat înștiințarea autorităților administrației publice locale și a operatorilor economici care dețin sisteme de alarmare despre probabilitatea producerii sau producerea unor atacuri aeriene în zona de competență și verificarea funcționării sistemului de alarmare publică prin acționarea tuturor sirenelor electrice și electronice, la introducerea semnalului “Prealarmă aeriană”.

Mai exact,exercițiul a avut ca scenariu probabilitatea producerii unor atacuri aeriene asupra obiectivelor de importanță majoră din județ.

S-a decis alarmarea populației ca urmare a probabilității foarte mari de producere a unei situații de urgență în zona de competență.

La nivelul județului Dolj, alarmarea s-a executat astfel:

  • Număr de localități verificate de personal ISUJ Dolj pe timpul exercițiului:1
  • Număr de sirene verificate de personal ISUJ Dolj pe timpul exercițiului:26, din care: 25 funcționale, 1nefuncțională.
  • Număr de persoane care au acționat sirenele de alarmare publică în comandă locală: Municipii-14 Orașe-6 Comune-104   Operatori economici-18
  • Timpul mediu de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare:
  • la acționare centralizată(din dispeceratul ISU Dolj): 2 minute;
  • la acționare locală (de la cofretul sirenei): 9 minute.

 

Localități alarmate din dispeceratul ISUJ Dolj:Calafat, Băilești, Bechet, Dăbuleni, Ciupercenii Noi, Poiana Mare, Desa, Piscu Vechi, Ghidici, Rast, Negoi, Catane, Bistreț, Cârna, Măceșu de Jos, Gighera, Ostroveni, Călărași.

Concluzii

Comparativ cu antrenamentele anterioare, s-a constatat o îmbunătățire în ceea ce privește timpul de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare, personalul de specialitate destinat acționării mijloacelor de alarmare de la operatorii economici verificați fiind în măsură a executa într-un timp mai scurt alarmarea populației.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE