ISU Dolj: 79 de intervenții în week-end

2 38 ISU Dolj: 79 de intervenții în week end poze    

        În ultimele 48 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 79 situaţii de urgenţă după cum urmează:

INCENDII – 3

  • 06.12.2019, ora 16.14, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a locuinței lui I.U., din com. Drăgotești. Până la sosirea gărzii de intervenție, incendiu a fost lichidat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgotești și cetățeni. Echipajul de pompieri, ajuns la fața locului nu a mai făcut decât să stabilească cauza probabilă de incendiu: flacără (jocul copiilor cu focul < de 6 ani). În urma acestuia a ars  o canapea, o vitrină și articole vestimentare.

 

  • 07.12.2019, ora 07.31, Detașamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, în com. Ciupercenii Noi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiu se manifesta la acoperișul casei. În urma acestuia a ars acoperișul casei pe aprox. 10 m.p. Cel mai probabil incendiu a izbucnit din cauza unei scântei (coș de fum deteriorat).

 

  • 08.12.2019, ora 19.15, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case în mun. Craiova, str. Aleea I Bâlteni. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la interiorul și acoperișul casei de locuit, cu posibilitate de propagare la vecinătăți. În urma acestuia a ars mobilierul și materialele textile din interiorul locuinței și acoperișul casei pe o suprafață de aproximațiv40 mp. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări – lumânare, uitată aprinsă pe materiale combustibile.

 

 

 

INTERVENŢII ALE SERVICIUL MOBIL DE URGENŢĂ REANIMARE ŞI DESCARCERARE 76 astfel:   

Asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 2 intervenţii

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 10 intervenţii.

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A) – 15 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A) – 6 intervenţii.

Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 15 intervenţii.

Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 14 intervenţii.

Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 9 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) –4 intervenţii.

 

 

 

 

Compartimentul Informare și Relații Publice