ISU: Cinci incendii stinse de pompierii doljeni

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a cinci incendii, o intervenție descarcerare  și  28 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 27.07.2016, ora 12:49, Punct de Lucru Pompierii Filiaşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată,  pe un teren viran din loc. Filiaşi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 0,1 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spații deschise.

În data de 27.07.2016, ora 14:23, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată,  pe un teren viran din com. Malu Mare. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 3,5 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spații deschise.

În data de 27.07.2016, ora 16:59, Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată,  în loc. Bechet. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 200mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spații deschise.

În data de 27.07.2016, ora 17:03, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în com. Vârvoru de Jos, sat Gabru. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, în urma acestuia au ars aprox. 6 tone lucernă şi aprox. 2 tone fân. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spații deschise.

În data de 27.07.2016, ora 17:43, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la materiale textile şi resturi menajere, în mun. Craiova, str. Maramureş. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la materiale textile, în urma acestuia au ars aprox. 1 tonă materiale textile şi resturi menajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o țigare aprinsă aruncată la întâmplare.

În data de 27.07.2016, ora 08.30, s-a continuat căutarea pe râul Jiu, a celor două persoane înecate. La locul incidentului s-a deplasat Detaşamentului 1 de Pompieri Craiova cu un echipaj de căutare-salvare cu barcă pneumatică şi echipajul de scafandri. Până la încheierea misiunii, trupurile celor două victime nu au fost găsite.

În data de 27.07.2016, ora 19:50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială pentru asigurarea/supravegherea zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă la o ţeavă de gaze fisurată în urma unui accident rutier, în mun. Craiova, str. Ulmului.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 3 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 10 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 3 intervenţii.

 

 

 

                                 Compartimentul Informare şi  Relaţii Publice