ISU: 16 incendii în week-end, în Dolj

În perioada 06.08. – 08.08.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 16 incendii, 6 asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 93 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

– din cele 16 incendii, 14 au fost stinse de  pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, Detaşamentului 2 Pompieri Craiova, Secției de  Pompieri Craiova – Punctul de Lucru Filiaşi,  Secției de  Pompieri Băilești,  Secției de  Pompieri Segarcea,  Garda II Pompieri Bechet, iar 2 de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Dăbuleni și Valea Stanciului.

 

– din cele 14 incendii, 13 au fost de vegetație uscată  la care au participat pompieri din cadrul ISU Dolj, produse pe raza localităților: Robăneşti – sat Golfin, zona Grădinari aparţinând Consiliului Local Segarcea, Bechet, zona Drum Comunal aparţinând Consiliului Local Dăbuleni, zona Colloseum cart. Cernele aparţinând Consiliului Local Craiova, zona Almăjelu aparţinând Consiliului Local Filiaşi, zona Zănoaga Jianca aparţinând Consiliului Local Leu, Daneţi, Sadova, Băileşti, Sopot și Craiova, unde au ars aproximativ 210 ha de vegetație uscată și miriște, cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spații deschise.

– Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă în mun. Craiova, str. Ion Ţuculescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la autoturism, în urma acestuia a ars autoturismul în proporţie de aprox. 90%. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului flacără (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul).

 

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Dăbuleni și Valea Stanciului au intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată pe raza localităților Dăbuleni și Valea Stanciului – sat Horezu Poenari.

 

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 6

– asistenţă medicală de urgenţă – 93

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 16 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 2 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 23 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 12 intervenţii

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 13 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 19 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 8 intervenţii.

 

 

Compartimentul Informare și Relații Publice