ISJ Dolj: Petre Ivanovici, comemorat la Băileşti

 

Inspectoratul Școlar Județean Dolj vă informează că azi 1 februarie 2013 Școala Gimnazială nr. 5 Băilești comemorează împlinirea a 77 de ani de la trecerea în nefiinţă a aviatorului Petre Ivanovici (n. 4 aprilie 1898 in Băileşti, Dolj – decedat la 1 februarie 1936 in munţii Cernei, în apropiere de Cornereva urmare a unui accident aviatic).
Cu acest prilej, în unitatea şcolară, care-i poartă numele – Şcoala gimnazială nr.5 „AVIATOR PETRE IVANOVICI” Băileşti – au loc o serie de manifestări dedicate acestui eveniment.
Conducerea școlii reprezentată de director, prof. Bălună Cristian, învăţătorii şi diriginţii au prezentat elevilor aspecte din viaţa marelui aviator. Totodată, în holul şcolii s-a organizat o expoziţie cu documente care atestă activitatea prestigioasă în domeniul aviaţiei a acestui fiu al Băileşti-ului, iar la monumentul din Parcul Tineretului s-a depus o coroană de flori.
Acţiunea este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Casa de cultură „Amza Pellea” şi Primăria Municipiului Băileşti.