ISJ Dolj: faza națională a Concursului național școlar„Istoria și tradițiile rromilor”, ediția a XII-a

 

În perioada 05-08 aprilie 2019, Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Doljși Asociaţia Partida Romilor “Pro-Europa”, organizează, la Craiova, faza națională a Concursului național școlarIstoria și tradițiile rromilor”, ediția a XII-a.

Deschiderea oficială aConcursului naţional  școlar Istoria și Tradiţiile Rromilor va avea loc în data de 06 aprilie 2019, orele 09:00, la Sala de evenimente din cadrul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” Craiova.

La deschidere sunt aşteptaţi 40 de copii din toată ţara, 25 de cadre didactice însoţitoare şi 7 membri ai  Comisiei Centrale.

La concurs participăelevi (începând din clasa a VI-a până în clasa a XII-a), care:

–      sunt din cl. a VI-a și a VII-a și studiază în anul școlar 2018/ 2019 disciplina Istoria și tradițiile rromilor;

–      sunt din cl. a VIII-a – a XII-a și au studiat în anii școlari anteriori actualului an școlar (2017/ 2018) disciplina  Istoria și tradițiile rromilor.

Concursul naţional şcolar de istoria şi tradiţiile rromilor este o competiţie de excelenţă şi se adresează elevilor care au interes deosebit pentru dezvoltarea competenţelor istorice, a celor sociale şi civice, a creativităţii, promovând, totodată, valorile istorice, culturale şi etnic rrome fundamentale, competivitatea şi comunicarea interpersonală, dezideratele diversităţii istorice, etnice, lingvistice, culturale.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 07 aprilie 2019, orele 15:30, la Sala  de evenimente din cadrul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” Craiova.