ISJ Dolj: Etapa regională a Concursului Național „Tinerii Dezbat”

 

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj a organizat  in zilele de 17-18 mai 2014 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara , etapa regionala  a Concursului  Național „Tinerii Dezbat” – cel mai amplu concurs de dezbateri adresat elevilor din România.

Motiunile care au fost  dezbatute la etapa regionala de catre cele 20 de echipale participante la Craiova, din judetele din sud-estul tarii au fost:

 

1.     „Ar trebui introdusa obligativitatea votului in Romania”

2.    „UE ar trebui sa rezerve locuri in Parlamentul European pentru candidati de etnie roma”.
Derulat de Ministerul Educaţiei Naționale, împreună cu Reprezentanța UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relații Interetnice, Agenția Națională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundația Dignitas și Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Tinerii Dezbat a ajuns la cea de-a V-a ediție.

Concursul Național „Tinerii dezbat”are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc, care pot constitui bariere în comunicare.

„Tinerii Dezbat este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen. Tinerii dezbat este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine.” spun organizatorii programului.

 

Etapa naţională se va desfăşura la Târgu-Jiu, în perioada 13-15iunie 2014.