ISJ Dolj: Campanie de informare privind clasa pregătitoare

bercea isj ISJ Dolj: Campanie de informare privind clasa pregătitoare poze

Astăzi, 16.02.2013, orele 10,00, la sediul Şcolii Gimnaziale nr. 22 Mircea Eliade Craiova, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Porţilor Deschise, Inspectorul Şcolar General, prof. Georgică Bercea-Florea, a demarat campania de informare şi consultare a părinţilor cu privire la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Cu acest prilej d-l inspector şcolar general a răspuns tuturor întrebărilor venite din partea părinţilor pe această temă, explicându-le, totodată, dorinţa Ministerului Educaţiei Naţionale de organizare a clasei pregătitoare într-un mod cât mai flexibil, fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu acelaşi curriculum. În plus, se va ţine cont de părerea lor, precum şi de condiţiile existente în fiecare unitate şcolară.
Chestionat cu privire la apariţia Metodologiei privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, d-l inspector şcolar general a răspuns că aceasta va apărea la sfârşitul lunii martie 2013 după ce, în prealabil, va fi supusă dezbaterii publice şi va cuprinde, printre altele, un calendar cu termene precise în acest sens.
Acţiunea de astăzi s-a bucurat de un real succes mulţumită eforturilor conducerii şcolii gazdă şi implicării unui număr foarte mare de cadre didactice.
Campania de informare şi consultare va continua şi în alte unităţi şcolare din municipiul Craiova şi judeţul Dolj în scopul unei cât mai bune informări a părinţilor cu privire la înscrierea şi modul de desfăşurare a clasei pregătitoare în anul şcolar 2013-2014.