ISJ Dolj: Acord de parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj și FORD ROMÂNIA S.A.

bercea ford 2 ISJ Dolj: Acord de parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj și FORD ROMÂNIA S.A. poze

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj informează că marți, 15.04.2014, orele 13,00 a fost semnat Acordul de parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj și FORD ROMÂNIA S.A., acord ce stabileşte contextul în care se organizează şi se desfăşoară stagiul de pregătire practică în vederea învăţării la locul de muncă, ca parte integrantă a programului de pregătire profesională prin învăţământ profesional şi tehnic.

Din delegația ISJ Dolj au făcut parte d-l inspector școlar general, prof. Georgică Bercea-Florea, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, prof. Simona Ciulu, purtător de cuvânt, prof. Mihăiță Stoica, directorul Colegiului Ștefan Odobleja Craiova, prof. Aurora Simon, directorul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, prof. Ionuț Bistriceanu și directorul Liceului Tehnologic Auto Craiova, prof. Octavian Gavrilă. Din partea Ford România S.A. la semnarea acestui Acord au luat parte d-l Jan Gijsen, președintele Consiliului de Administrație, d-l Rob Ardley, director resurse umane și d-na Marina Babară, director departamentul de formare profesională.

bercea ford 1 ISJ Dolj: Acord de parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj și FORD ROMÂNIA S.A. poze

În deschiderea întâlnirii, d-l director Rob Ardley a prezentat, pe scurt, fabrica de automobile Ford și performanțele economice ale acesteia.

Apoi, d-l președinte Jan Gijsen a evidențiat importanța unei astfel de colaborări cu unitățile de învățământ din sistemul preuniversitar în contextul parteneriatul existent deja cu Universitatea din Craiova. În același timp domnia sa a insistat asupra respectării termenelor prevăzute în prezentul Acord având în vedere viitorul și perspectivele prognozate spre dezvoltare în acest domeniu.

D-l inspector școlar general, prof. Georgică Bercea-Florea a punctat importanța dezvoltării unui astfel de parteneriat avantajos de ambele părți care pune accentul pe activitatea de pregătire practică a elevilor, pe perfecționarea cadrelor didactice și pe crearea și susținerea unor programe de învățământ specifice domeniului construcției de automobile. Totodată, recunoscând importanța și necesitatea dezvoltării economice durabile, d-l inspector școlar general mulțumește Ford România S.A. pentru deschidere și implicare afirmându-și sprijinul pentru un parteneriat activ pe multiple planuri de interes.

În încheiere, d-na director Marina Babară a prezentat graficul activităților planificate a se desfășura cât și termenele de realizare agreate de ambele părți.