ISJ Dolj: 5407 elevi au participat la proba de română a simulării Evaluării Naționale

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean informează că astăzi, marți, 18.02.2014, a avut loc proba de limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a în 157 centre de examen din județul Dolj. Proba s-a desfășurat în condiții reale de examen, la aceasta participând un număr de 5407 dintr-un total de 5991 elevi înscriși.

Evaluarea lucrărilor se va efectua în centre zonale de evaluare în conformitate cu prevederile din Metodologie. Rezultatele finale vor fi afișate până în data de 07.02.2014 la avizierele unităților școlare.

Totodată, în fiecare unitate de învățământ se analizează rezultatele, se elaborează un plan de acțiune ce cuprinde măsuri de remediere pentru ameliorarea și îmbunătățirea acestora.

Unitățile de învățământ care obțin rezultate necorespunzătoare vor fi monitorizate și îndrumate permanent de către Inspectoratul Școlar Județean în vederea creșterii calității în actul educațional.

Aceste simulări şi evaluări pe parcurs, desfăşurate pe baza unor proceduri standard la nivel naţional, sunt extrem de importante şi de necesare. Ele reprezintă o radiografie a sistemului de învăţământ, oferă rezultate comparabile şi permit acţiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale şi a îmbunătăţi rezultatele finale. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei Naţionale va dispune de un tip de feed-back care îi va permite să introducă mai multă coerenţă în politicile educaţionale şi să crească performanţa şi calitatea sistemului de învăţământ.