Irinei începe de la Căciulatu „păruiala” electorală cu pesediștii din CJ Dolj: Nu există drum și nici preot în parhohia lui Manda!

cj dolj 22 Irinei începe de la Căciulatu „păruiala” electorală cu pesediștii din CJ Dolj: Nu există drum și nici preot în parhohia lui Manda! poze

Sămânță de scandal la ședința CJ Dolj de astăzi, turbulențele fiind declanșate de alesul PNL Marian Irinei, stârnit de prima vizită într-un sat al comunei doljene Terpezița, la Căciulatu. 

Consilierul liberal a intervenit la dezbaterile din CJ Dolj în timpul ședinței de azi, taman când plenul se pregătea să voteze un proiect de hotărâre privind lucrările de reabilitare la Aeroportul din Craiova.

Întreaga asistență a avut inițial impresia că Irinei avea ceva de obiectat la proiect în sine, ori la situația Aeroportului în general însă consilierul PNL a lăudat scurt investițiile CJ de la Aeroport și de-aiurea, cotind-o apoi brusc spre situația doljenilor din satul Căciulatu, unde a ajuns recent, „numai Dumnezeu știe cum”.

Irinei le-a plâns de milî sătenilor, că n-au un drum decent spre localitatea de centru a comunei, că n-au preot „decât o zi pe lună” și, mai rău, că n-au parte de vederea aleșilor pe care i-au trimis în administrația locală sau în Parlament decât o dată la patru ani.

„Vreau să vă spun că am găsit un articol de presă despre această localitate, denumită atunci „satul disperării”, din anul 1999. Dacă mergeți la Căciulatu, nu știu câți dintre dumneavoastră ați avut ocazia, veți vedea că dacă schimbi data, lucrurile sunt absolut la fel. E inadmisibil ca o localitate aflată la 30 de km de Craiova să nu aibă un drum decent. Doamne Ferește să aibă cineva vreun accident vascular, sau o altă urgență medicală. Oamenii aceia nu au nici preot la Biserică, nu au duhovnic, nu au un om căruia s-și spună păcatele. Vine cel din Terpezița o singură duminică din lună. Nu vreau să politizez subiectul, dar vă tot vedem pe facebook prin poze, pe scene, cu primarii Dumneavoastră pe care îi susțineți. Primarul e pesedist, e primar de 15 ani, a fost declarat incompatibil și s-a angajat acum consilier al primarului interimar, tot ca să se agațe de funcție, nici n-a părăsit biroul. I-am întrebat pe oameni dacă au văzut vreun parlamentar pe acolo în ultimul an. Mi-au zis: „Ce parlamentar, că n-am mai văzut primarul de la alegeri”. E o localitate de pe colegiul domnului Manda, președintele PSD Dolj și de pe fostul colegiu senatorial al doamnei primar Lia Olguța Vasilescu. Oamenii mai au speranțe,  sunt alegătorii dumneavoastră, vă rog să aveți grijă de ei”, a spus Irinei.

cj dolj 7 Irinei începe de la Căciulatu „păruiala” electorală cu pesediștii din CJ Dolj: Nu există drum și nici preot în parhohia lui Manda! poze

Replica pesedistă a venit de la vicepreședintele CJ Dolj, Alina Tănăsescu, care l-a compătimit pe liberal pentru întârzierea cu care ajunge prin localitățile nevoiașe ale județului.

„Mie îmi pare rău că domnul consilier Irinei a ajuns la Terpzița și la Căciulatu abia acum, în al treilea an de mandat. Dacă mergea în urmă cu câțiva ani, ar fi văzut că toate drumurile din Terpezița arătau la momentul respectiv cum arată acum drumul către Căciulatu. Poate atunci ați fi apreciat eforturile pe care le-a făcut primăria de acolo, dar și consiliul județean pentru reabilitarea acestora”, a spus Alina Tănăsescu.

Duelul verbal între reprezentanții celor două partide a continuat, fiind întrerupt însă, într-un final, de UNPR, devenit arbitru pe scena politică, iată, și la Dolj. Șeful județean al partidului, consilierul Gheorghe Bică a pus punct dezbaterii solicitându-le combatanților să-și păstreze forțele pentru punctul „diverse” al ședinței de CJ, în loc să transfere la Căciulatu dezbaterea despre aeroportul din Craiova.