IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, îşi sărbatoreşte ziua numelui

IPS Irineu Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei2 IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, îşi sărbatoreşte ziua numelui poze
În ziua de sâmbătă, 6 aprilie, când Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Mucenic Irineu, Episcop de Sirmium, Inalt Preasfinţitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei îşi sărbătoreşte ziua numelui.
IPS Irineu a intrat ca frate la Mânăstirea Frăsinei, unde a şi fost tuns în monahism în anul 1985, urmând să fie hirotonit ierodiacon, iar în anul 1986 ieromonah . În 1991 a fost ales Arhiereu Vicar al Episcopiei Râmnicului cu numele „Slătineanul”. În şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 8 iulie 2008 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, ceremonia de întronizare fiind oficiată în data de 27 iulie 2008, la Catedrala mitropolitană “Sfântul Dumitru” din Craiova.
Înalt Preasfinţia Sa a scris numeroase cărţi, studii, articole şi traduceri. Dintre acestea le amintim pe cele mai recente: „Iisus este Acelaşi, ieri şi azi şi în veac”, un laborios tratat de hristologie, publicat la Editura „Mitropolia Olteniei” şi „La Personne et la communion des personnes dans la theologie de Saint Basile le Grand”. În urmă cu trei ani a fost desemnat membru de onoare al Academiei Române.