ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a sfințit biserica din Parohia Malu Mare

ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a sfințit biserica din Parohia Malu Mare.  Câteva sute de credincioşi au trăit duminică, 29 mai, bucuria participării la slujba de târnosire a noii Bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Parohia Malu Mare, judeţul Dolj. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoti si diaconi. Pentru implicarea deosebită în ridicarea sfântului locaş, preotul paroh Ion Pungociu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, preotul slujitor Liviu Mihai Ştefanache, de iconom, iar mai multe persoane au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

IMG 8684 ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a sfințit biserica din Parohia Malu Mare    poze

        La finalul momentelor liturgice, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat necesitatea de a păstra Duhul Sfânt şi Adevărul Credintei noastre ortodoxe prin împărtăşirea cu Sfintele Taine ale Bisericii. „Păstrarea Duhului Sfânt în interiorul nostru trebuie să fie o grijă de fiecare zi, iar această păstrare se face prin Taina Spovedaniei, prin Taina Sfintei Împărtășanii, prin venirea la biserică duminică de duminică și sărbătoare de sărbătoare, pentru că nu pierdem de fapt absolut nimic, nici chiar timpul acela pe care gândim noi că l-am fi dat  la altă lucrare din viața noastră. Dimpotrivă, atunci când ne îngrijim de sufletul nostru, Dumnezeu se grijește de toate celelalte ale vieții noastre și de sănătatea noastră. Apoi trebuie să înțelegem că învățătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne aduce apa cea vie a vieții. Această apă este Sfânta Împărtășanie. Dacă ne împărtășim cu trupul și sângele Mântuitorului Hristos, vom avea viață în noi și, așa cum spune Domnul, Cel care are Duhul în el, izvoare de apă vie vor curge din viața lui. Despre ce este vorba? Despre faptul că omul credincios sfințește locul. Că această sfințenie se  împărtășește tuturor, și locurilor, și caselor și sfințenia aceasta face ca să reziste lucrarea noastră în decursul timpului. Dacă lucrurile noastre le facem cu rugăciune, cu inima curată, ele devin precum casa clădită pe stâncă, cum ați văzut când am pus piatra de temelie și ne-am rugat atunci să dea putere lucrătorilor, să dea ajutor celor care contribuie, iată că sfânta biserică s-a ridicat într-un timp relativ scurt, față de alte lucrări pe care le fac oamenii în viața lor”, a conchis IPS Irineu

IMG 8721 ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a sfințit biserica din Parohia Malu Mare    poze

Noua biserică, ridicată în zona centrală a comunei, îmbină stilul brâncovenesc cu cel neobizantin. „Am beneficiat de ajutorul enoriaşilor în ridicarea sfântului locaş şi al autorităţilor locale. Le mulţumim tuturor şi îi asigurăm că îi purtăm permanent în rugăciunile noastre, iar recunoştinţa şi mulţumirile noastre se îndreaptă în primul rând spre Bunul Dumnezeu care ne-a scos în cale oameni cu suflet mare şi ne-a dat puterea să finalizăm această sfântă lucrare”, a precizat părintele paroh Ion Pungociu.