ÎPS Irineu, la simpozionul dedicat eroilor Armatei României

              

     IPS Irineu la simpozionul dedicat eroilor Armatei Romaniei  ÎPS Irineu, la simpozionul dedicat eroilor Armatei României poze

Cercul militar din Craiova a găzduit joi, 23 octombrie, simpozionul cu tema „25 octombrie – Ziua Armatei României”. La eveniment au participat cadre militare active, în rezervă şi în retragere, veterani de război, istorici, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi alţi invitaţi.  Manifestarea s-a bucurat şi de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a subliniat necesitatea şi datoria de a ne cinsti înaintaşii care s-au jertfit pentru ţară, neam şi credinţa străbună. „Cinstindu-i pe eroii care şi-au vărsat sângele pe câmpurile de luptă noi îi aducem în actualitate, le facem simţită prezenţa în viaţa noastră. Este aceasta nu numai un act de aducere aminte, ci este un lucru care ne înobilează sufletele. Pentru că ori de câte ori îi pomenim în gândurile şi în rugăciunile noastre arătăm că avem rădăcinile adânc înfipte în trecut, fapt ce ne face să creştem în prezent şi viitor ca oameni adevăraţi, ca oameni care ştiu să-şi preţuiască înaintaşii. La ceas de aleasă sărbătoare, în aceste momente sfinte, noi presărăm florile recunoştinţei pe mormintele eroilor noştri şi ridicăm numele lor înaintea Bunului Dumnezeu. Nume ce nu reprezintă simple cuvinte rostite sau scrise pe un panou de onoare, ci reprezintă persoane. Pentru că dincolo de nume se află întotdeauna o persoană care este chemată de Dumnezeu să moştenească Împărăţia cerurilor”, a spus IPS Irineu.

Simpozion dedicat Armatei Romaniei  ÎPS Irineu, la simpozionul dedicat eroilor Armatei României poze

Simpozionul dedicat eroilor Armatei României face parte dintr-un program mai amplu de manifestări organizate la nivelul Garnizoanei Craiova pentru a sărbători Ziua Armatei şi împlinirea, la 25 octombrie 2014, a 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupaţia trupelor germano-hortiste. Printre activităţile organizate mai amintim: Ziua Armatei în şcoli, Cupa „25 octombrie” la tir, expoziţie foto de tehnică militară, spectacole muzical-artistice, toate culminând cu Ceremonialul militar religios care va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, ora 10.00, la Monumentul Eroilor din cimitirul Sineasca.