ÎPS Irineu a slujit ieri în Parohia Izvor – Dolj

izvor copii irineu biserica ÎPS Irineu a slujit ieri în Parohia Izvor   Dolj poze
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie ieri, 24 noiembrie, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Izvor, judeţul Dolj. Biserica a devenit neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi la rugăciune, printre care s-a numărat secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii, Cristian Vasile Petcu. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Marian Ungureanu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Izvor, iar tânărul teolog Ocheşel Adrian Florin a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Albeşti, judeţul Dolj. De asemenea, părintele Marius Lunganu, care a slujit în ultimii ani la acest sfânt locaş, a primit rangul bisericesc de iconom, pentru implicarea în realizarea lucrărilor de restaurare a bisericii, iar persoanele care au sprijinit aceste acţiuni au primit gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

irineu izvor ÎPS Irineu a slujit ieri în Parohia Izvor   Dolj poze
La final, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanţa Bisericii în viaţa credincioşilor şi necesitatea participării la Sfânta Liturghie, pentru mântuirea sufletului. “Biserica este în primul rând mama poporului român. Poporul nostru s-a născut creştin şi continuă să fie creştin până la sfârşitul veacurilor. A fi creştin înseamnă să vii permanent la biserică. Putem spune că Biserica este singura casă cu adevărat a noastră, în care ne regăsim în vizită la Dumnezeu. Biserica este mama noastră, a tuturor, de aceea grija noastră este ca biserica să fie înfrumuseţată, să fie păstrată cu luare aminte şi să fie întotdeauna primitoare pentru sufletul nostru”, a spus în cuvântul de predică ÎPS Părinte Mitropolit Irineu.
Biserica Parohiei Izvor a fost ridicată între anii 1913 – 1915, prin contribuţia deosebită a boierului Ioan Bărbuică şi cu ajutorul credincioşilor, fiind sfinţită la data de 8 septembrie 1915. De-a lungul timpului, aici au avut loc lucrări importante de reabilitare, acestea fiind continuate după anul 2009 când, prin implicarea preotului Marius Lunganu, a avut loc restaurarea sfântului locaş.