ÎPS Irineu a sfințit Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Parohia Braniște

            

 poza sfintirea Bisericii din Braniste ÎPS Irineu a sfințit Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Parohia Braniște   poze

 

Localitatea Branişte, situată în apropierea municipiului Craiova, a îmbrăcat duminică, 9 noiembrie haine de sărbătoare. La bucuria prilejuită de hramul bisericii parohiale, ce îl are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, s-a adăugat şi bucuria târnosirii sfântului locaş. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La final, credincioşii au avut posibilitatea, aşa cum permite rânduiala la sfinţirea unui nou sfânt locaş de închinare, să treacă prin sfântul altar.

„Prin Sfânta Evanghelie noi primim cuvintele care sunt cu adevărat dătătoare de viaţă veşnică. Şi cum tânăra din Evanghelia acestei duminici, ascultând Cuvântul Domnului, a înviat, şi noi, dacă ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu şi-l facem pe El sămânţă roditoare în sufletele şi inimile noastre, vom învia. Sufletele şi trupurile se vor însănătoşi, bolile vor dispărea, necazurile se vor risipi, deoarece Cuvântul Domnului este dătător de viaţă, este putere, este sănătate şi mângâiere în toate momentele vieţii. Aşadar, prin învierea fiicei lui Iair se demonstrează încă o dată că Mântuitorul Iisus Hristos este Înviere şi Viaţă”, a spus IPS Irineu.

Biserica din Parohia Branişte, Protoieria Craiova Sud, este o construcţie din lemn, de o frumuseţe aparte. A fost ridicată începând cu anul 2009 şi finalizată datorită eforturilor depuse de credincioşi, alături de părintele paroh Constantin Stuparu şi cu sprijinul autorităților locale. De altfel, pentru implicarea deosebită în ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş, preotul Constantin Stuparu a primit rangul bisericesc de iconom, iar mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei. Deşi este nouă, Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Branişte deţine deja câteva odoare de mare preţ: părticele din veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, precum şi o icoană a Sfântului Nectarie.