ÎPS Irineu a sfinţit biserica din Bumbeşti – Piţic, judeţul Gorj

biserica bumbesti pitic ÎPS Irineu a sfinţit biserica din Bumbeşti – Piţic, judeţul Gorj poze

Credincioşii din parohia gorjeană Piţicu, localitatea Bumbeşti-Piţic, au trăit ieri momente deosebite prilejuite de sfinţirea noii biserici parohiale ce poartă hramul „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”. La 11 ani de la punerea pietrei de temelie a sfântului locaş, enoriaşii au venit în număr mare pentru a participa la slujba de târnosire şi la Sfânta Liturghie săvârşite de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi. La eveniment a fost prezent reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.
La finalul Sfintei Liturghii, săvârşite în altarul de vară al bisericii, IPS Irineu a subliniat rolul deosebit pe care îl are Biserica în viaţa noastră: „Biserica ocupă locul central în viaţa noastră. Ne naştem în Biserică prin baia Sfântului Botez şi devenim copii ai lui Dumnezeu, creştem în Biserică, ne cununăm, ne spovedim, ne împărtăşim cu sângele şi trupul Mântuitorului Iisus Hristos, iar când Dumnezeu ne cheamă la El, suntem conduşi de cei dragi pe ultimul drum tot în sfântul locaş. Deci Biserica este inima parohiei ce pulsează sfinţenie în viaţa credincioşilor şi nu se aseamănă cu nicio altă clădire dintr-o localitate. Pentru că aici venim pentru sufletele noastre, venim să fim primiţi în Casa lui Dumnezeu de însuşi Mântuitorul Iisus Hristos”
Pentru contribuţia adusă la ridicarea sfântului locaş au primit Gramate de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei, preotul paroh Ioan Săpun şi ing. Ion Sorin Băluţă, principalul ctitor al bisericii.