ÎPS Irineu a resfinţit biserica din comna Fărcăşeşti – Gorj

Rosia 2 phixr ÎPS Irineu a resfinţit biserica din comna Fărcăşeşti   Gorj poze

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a resfinţit ieri (30 iunie) Biserica ce poartă hramurile „Sfântul Ioan Botezătorul” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Roşia Jiu, comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj. La evenimentul religios a participat un număr mare de credincioşi, iar la final părintele paroh Costinel Adrian Şerbulescu a primit rangul de iconom pentru contribuţia deosebită la lucrările de renovare ale sfântului locaş. De asemenea, persoanele care s-au implicat la aceste lucrări au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.
„Pentru faptul că aţi înfrumuseţat această Casă a Lui Dumnezeu, ca să fie, într-adevăr, casa dumneavoastră, Dumnezeu vă va răsplăti şi vă va da sănătate şi bucurie, atât în lumea aceasta, cât şi în cea veşnică! Noi ne rugăm întotdeauna pentru sufletele răposaţilor noştri care au zidit biserica, ne rugăm pentru cei care au contribuit la reînfrumuseţarea ei, pe toţi îi felicităm şi îi purtăm în rugăciunile noastre înaintea Tatălui Ceresc!”, a spus ÎPS Irineu în cuvântul de învăţătură. Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost ridicată între anii 1915 – 1925, iar în ultimii ani aici au avut loc lucrări de reabilitare şi pictare.
Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în ziua de sâmbătă, 29 iunie, ÎPS Irineu, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Craiova, de hramul acestui sfânt locaş.