IPS Irineu a pus piatra de temelie pentru o biserică din Gorj

Piatra de temelie Caineni phixr IPS Irineu a pus piatra de temelie pentru o biserică din Gorj poze

Credincioşii din Parohia Sadu II, judeţul Gorj, l-au avut ieri, 13 iunie 2013, în mijlocul lor pe Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Momentele liturgice s-au încheiat cu o slujbă de Parastas pentru eroii neamului ce s-au jertfit de-a lungul secolelor pentru credinţa, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.
Semnificaţia şi importanţa celor două sărbători pe care românii le-au cinstit în ziua de ieri, de Înălţarea la cer a Mântuitorului Iisus Hristos şi Ziua Eroilor, au fost detaliate în cuvântul de învăţătură pe care Mitropolitul Olteniei le-a rostit. “În această zi, sărbătorim ridicarea la ceruri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi, totodată, ne rugăm pentru toţi cei care au adormit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, pentru eroii neamului românesc. De asemenea, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru acest sfânt locaş ridicat aici, în localitatea dumneavoastră, spre a fi Casă a Tatălui Ceresc, locaş de rugăciune şi închinare”, a spus IPS Irineu.

Biserica “Sfântul Ilie” din Sadu a fost ridicată începând cu anul 1992, în prezent lucrându-se la finalizarea picturii interioare. Lucrările au fost realizate cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a comunităţii de credincioşi, alături de părintele paroh Marian Mărăcine.

După săvârşirea Sfintei Liturghii la Sadu, IPS Părinte Mitropolit Irineu s-a deplasat în Parohia Câineni, situată tot în nordul judeţului Gorj, unde a pus piatra de temelie pentru noua biserică ce urmează a fi construită în această parohie. Biserica va purta hramul Schimbarea la Faţă, lucrările de construcţie urmând a fi coordonate de părintele paroh Ilie Popescu.