IPJ Dolj: Week-end cu 360 de amenzi de la Rutieră

 

 

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri doljeni au continuat acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere, urmârindu-se prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză  sau de depăşirile neregulamentare.

De asemenea, în noaptea de 05/06.03.2014, poliţiştii rutieri au actionat în judeţul, Dolj pentru  depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri au constatat 2 fapte de natură penală şi peste 360 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 63 000 lei. Dintre acestea 153 au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, iar 7 unor persoane depistate conducând autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere din care 5 pentru viteză şi 7 pentru alcool şi au retras 1 certificate de înmatriculare.

EXEMPLE:  În cadrul acţiunii, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Băileşti, l-au pe A. ŞTEFAN, 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea,  în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilo de conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot în cadrul acţiunii, a fost depistat şi  G. MARCEL, 32 de ani, din Craiova, conducând un autoturism pe D.N. 65 F (Centura ocolitoare a municipiului Craiova) cu viteza de 145 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1190 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile conform legislaţiei rutiere în vigoare.