IPJ Dolj: „Vitezomanii” în vizorul poliţiştilor – 151 de amenzi

„Vitezomanii” în vizorul poliţiştilor.          În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele drumurile naţional-europene din judeţul Dolj şi pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Craiova au urmărit, în cadrul activităţilor desfăşurate, şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.

Au fost aplicate 151 sancţiuni contravenţionale a cărora valoare depăşeşte 23 000 lei, dintre acestea 86 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte 15 amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării şi 5 permise de conducere.

În cadrul acţiunii poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic, pe strada Râului, pe D.ŞTEFAN, 32 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 62 Km/h. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat, fapt pentru care pe numele craioveanului a fost întocmit dosar penal.