IPJ Dolj: „VITEZOMANII” – ÎN VIZORUL POLIŢIEI

 

În perioada 29-31.08 a.c., poliţiştii doljeni vor desfăşura o amplă acţiune pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la importanța respectării regimului legal de viteză.
Analiza dinamicii accidentelor rutiere a relevat faptul că în perioada 01.01.2013-29.08.2013, pe drumurile deschise circulaţiei publice din Dolj s-au produs 159 accidente grave, in care si-au pierdut viaţa 31 persoane, iar alte 151 persoane au suferit vătămari corporale grave. Dintre acestea, pe fondul vitezei, atât cea excesivă cât şi cea neadaptată la condiţiile de drum, s-au produs 33 accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 persoane decedate, 40 persoane ranite grav si 24 persoane ranite usor.
Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi conştientizarea participanţilor la trafic asupra consecinţelor accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj împreună cu lucrători din cadrul Poliţiilor Orăşeneşti şi Municipale din judeţ, vor desfăşura, în perioada 29-31.08.2013, o amplă acţiune, pe principalele artere rutiere din Dolj.
În cadrul acţiunii se vor folosi toate autospecialele pe care sunt montate echipamente video-radar din dotarea poliţiei doljene. Acestea vor fi amplasate pe sectoarele de drum unde frecvent se produc accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză precum şi pe acele tronsoane de drum unde, datorită configuratiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză stabilită de legislaţia rutieră.