IPJ Dolj: Tirist turc prins la Dioști, după comiterea unui accident mortal la Leu

Exemplu de simţ civic. Aseară, în jurul orei 21.15, pe DN 6, în afara localităţii Leu, R.IPEK, 44 de ani, cetăţean turc, în timp ce conducea un ansamblul format din autocamion şi semiremorcă, pe direcţia Craiova către Caracal, l-a accidentat mortal pe B.ION, 65 de ani, din comuna Dăneasa, judeţul Olt, care se deplasa pe partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, însă un alt conducător auto, care a fost martor al evenimentului, l-a urmărit în trafic, încercând să îi facă semnale pentru a opri. Totodată  a anunţat poliţiştii rutieri prin apelul unic de urgenţă 112.

Cu sprijinul şoferului care a dat dovadă de simţ civic dezvolvat şi s-a implicat în prinderea autorului, la scurt timp şoferul fugar a fost blocat în trafic de poliţiştii rutieri pe DN 6, în apropierea localităţii Dioşti.

Poliţiştii au întocmit pe numele şoferului dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

  •