IPJ Dolj: Tânăr reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

 
La data de 04.09.2013, polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au introdus în arestul IPJ DOLJ pe bază de ordonanţă de reţinere pe M. ROMULUS, 34 ani, din Craiova cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În fapt, ca urmare a derulării unor activități operative în colaborare cu Serviciul de Acţiuni Speciale şi Biroul Rutier Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea a fost identificat M. ROMULUS care în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Craiova, în perioada iulie-august 2013 , în mod repetat şi premeditat a indus în eroare mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi de la care a achiziţionat mari cantităţi de cereale.
Cu ocazia încheierii contractelor de vânzare-cumpărare acesta a stipulat un preţ de achiziţie mult mai mare decât preţul pieţei, în scopul determinării vânzătorului să livreze marfa. Cerealele astfel achiziţionate nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, fiind valorificate de către acesta în calitate de persoană fizică la un preţ inferior celui de achiziţie.
Până în prezent, au fost identificate două persoane fizice şi două societăţi comerciale de la care învinuitul a achiziţionat cantitatea de 277 tone grâu , producând un prejudiciu acestora în sumă de aproximativ 170.000 lei.
Cercetările continuă pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor economice desfăşurate de respectiva societate comercială şi pentru stabilirea certă a prejudiciului adus atât persoanelor fizice şi juridice cât şi bugetului de stat .
În cursul zilei de astăzi, învinuitul va fi prezentat Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă.