IPJ Dolj: Tânăr din Filiași, „ajutor de șerif” la prinderea unui tâlhar în Craiova

          Poliţiştii craioveni au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie asupra unei pensionare din muncipiul Craiova.

Ieri, 4 februarie a.c., la ora 1350, poliţiştii craioveni au fost sesizați prin SNUAU 112 de un tânăr de 17 ani, din Filiași cu privire la faptul că, pe strada Nanterre din Craiova, a observat un tânăr în timp ce a îmbrâncit o bătrână, după care i-a smuls din mână o geantă.

Tânâtul a trecut la urmărirea făptuitorului, iar în acelaşi timp la fața locului a fost dirijată o patrulă de poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Craiova. Astfel, cu ajutorul tânărului,s-a reușit în scurt timp prinderea, imobilizarea și conducerea la sediul secției a suspectului.

Poliţiştii l-au identificat pe D.MARCEL, 38 de ani, din Craiova, totodată fiind identificată şi persoana vătămată ca fiind vorba despre o craioveancă, R.STELICA, de 67 de ani.

Din investigaţiile poliţiştilor a reieşit faptul că suspectul a obervat partea vătămată la o casă de schimb valutar, din zona pieţei centrale din municipiu, unde aceasta a schimbat suma de 1000 lei în 330 dolari canadieni, astfel că şi-a urmărit victima până într-o zonă mai puţin populată, pe strada  Nanterre, a împins-o şi i-a smuls din mână geanta în care mai avea bani, carduri bancare și acte personale.

În baza probatoriului administrat de poliţişti s-a dispus începerea urmăririi penale față de suspect, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, acesta fiind reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 ore.

Cel în cauză a introdus în arestul inspectoratului, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.