IPJ Dolj: Superoferta de telefon – trenţe. TÂNĂR CERCETAT PENTRU ÎNŞELĂCIUNE PE INTERNET

inselaciune telefon IPJ Dolj: Superoferta de telefon   trenţe. TÂNĂR CERCETAT PENTRU ÎNŞELĂCIUNE PE INTERNET poze

Un craiovean de 23 de ani este cercetat de către poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din Suceava după ce a inşelat un tânăr din Gura Humorului în urma unei tranzacţii pe internet.

Din cercetările poliţiştilor din cadrul Poliţiei Gura Humorului, judeţul Suceava, a reieşit faprul că un tânăr din municipiul Craiova, prin intermediul unui site de vânzări, a reuşit să înşele un tânăr în urma unei tranzacţii.
Poliţiştii Secţiei 3 Craiova în colaborare cu poliţişti din Gura Humorului au identificat făptuitorul în persoana lui B. VASILE, 23 de ani din Craiova. Acesta a fost prins în flagrant, de către poliţiştii craioveni, când a încasat suma de 1050 lei, provenită din săvârșirea infracțiunii de înşelăciune.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate urmând a fi restituit părţii vătămate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

 

Suma de bani a fost trimisă de către partea vătămată, din localitatea Gura Humorului, în schimbul unui telefon mobil pe care trebuia să-l primească. Spre surprinderea părţii vătămate, în loc de telefonul mobil, aceasta a primit o cutie plină cu deşeuri textile.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE
 Nu plătiţi contravaloarea produselor comandate pe internet înainte de a verifica starea acestora şi aveţi convingerea că sunt produsele pe care l-aţi comandat.
 Nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
 Nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, buletin, cărţi de credit/debit, etc. pe mail/fax!
 Nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială – avocat, procuror, poliţist);
 Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului;
 Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru ridicarea unor premii, aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător! Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior!
SUNĂ LA TELEFONUL DE URGENŢĂ 112 DACĂ AI FOST ŢINTA UNEI ASTFEL DE INŞELĂCIUNI