IPJ Dolj: Şoferiţă prinsă cu 106 km/oră pe Calea Bucureşti. Poliţiştii au reţinut ieri 10 permise

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor .    În cursul zilei de ieri, 8 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au acţionatpentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
Poliţiştii rutieri au constatat 106 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R, în sumă totală de 9.020 lei. Ieri au fost aplicate 42 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, totodată fiind reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere.

Exemplu: B.CĂTĂLINA, 24 de ani, din Craiova a fost depistată de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Bucureşti din municipiu, cu viteza de 106  km/h, viteză înregistrată de aparatul radar.
Persoana în cauză a fost sancţionată de poliţişti cu amendă în sumă totală de 720 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru 90 zile.

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

La data de 08.12.2013, în jurul orei 14.00, lucrători ai Postului de Poliţie Scăieşti aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu l-au depistat pe Ş.ILIE, 36 de ani, din comuna Scăeşti, Dolj în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R.

În aceeaşi zi, poliţiştii din Radovan aflaţi în executarea sercviciului de patrulare l-au depistat pe L.CRISTIAN, 29 ani, din comuna Lipovu, Dolj în timp ce conducea un ciclomotor,  fără ca acesta să fie înregistrat şi fără să posede permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au întocmit şi pe numele acestuia dosar de cercetare penală.

Aseară, în jurul orei 23.30, o echipă de siguranță publică formată din poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie şi jandarmi din cadrul GJMb Craiova, aflându-se în servicul de patrulare pe strada G-ral Ghe. Magheru din Craiova, l-a depistat pe R.ALIN, 23 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urnăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis.