IPJ Dolj: Siguranța rutieră – prioritate și în zi de sărbătoare

 
Peste 200 de poliţiști rutieri la datorie cu ocazia mini-vacanței acordate pentru sarbatorirea sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

In perioada 15-18 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Dolj împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi ai Formaţiunilor Rutiere din judeţ,, au acţionat, în zonele cu risc accidentogen ridicat, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie si pentru constientizarea participantilor la trafic cu privire la importanta respectării normelor de circulatie.
In aceasta perioada, acțiunile oamenilor legii au vizat, in principal, combaterea exceului de viteza si a conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, sub influenta bauturilor acoolice.
Activitatile desfășurate de politistii rutieri au avut ca rezultat costatarea a 18 fapte de natură penală și aplicareaa 687 de sancțiuni contravenționale pentru abateri al regimul circulației, in sumă de peste 75000 de lei.
Din totalul de sancținui contravenționale, 311 au fost aplicate conducătorilorcare nu au respectat regimul legal de viteza și 7 celor care au condus autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, în 28 de situaţii, oamenii legii, pe lângă aplicarea sancţiunii contravenţionale, au luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras 12 certificate de înmatriculare.