IPJ Dolj: SIGURANŢA RUTIERĂ – PRIORITATE LOCALĂ A POLIŢIEI. Simulare şi seminarii la Liceul Auto şi la Medicină

simulare accident IPJ Dolj: SIGURANŢA RUTIERĂ – PRIORITATE LOCALĂ A POLIŢIEI. Simulare şi seminarii la Liceul Auto şi la Medicină poze

Activităţile din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii au continuat şi astăzi, ziua fiind dedicată SIGURANŢEI RUTIERE – prioritate locală a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Ziua a debutat cu organizarea unei activităţi la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova în cadrul căreia polţiştii rutieri au stat de vorbă cuelevi, au făcut recomandări preventive şi, la final, au aplicat chestionare pentru verificarea cunoştinţelor de legislaţie rutieră. Alături de poliţişti s-au aflat şi voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj care au făcut câteva demonstraţii de acordare a primului ajutor.

politistieleviliceul auto IPJ Dolj: SIGURANŢA RUTIERĂ – PRIORITATE LOCALĂ A POLIŢIEI. Simulare şi seminarii la Liceul Auto şi la Medicină poze
Activităţile au continuat pe B-dul 1 Mai din municipiu, unde a avut loc un exerciţiu de simulare a unui accident de circulaţie a cărui cauză a constituit-o neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Şi de această dată poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului i-au avut alături pe voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dolj, care au acordat primul ajutor presupusei victime.
Prin această simulare poliţiştii rutieri au urmărit conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la efectele şi consecinţele accidentelor rutiere produse în zona trecerilor de pietoni.

politie masina avariata IPJ Dolj: SIGURANŢA RUTIERĂ – PRIORITATE LOCALĂ A POLIŢIEI. Simulare şi seminarii la Liceul Auto şi la Medicină poze
Tot pentru a marca această zi, în apropierea Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, traficul a fost dirijat de către o patrulă şcolară împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier.
Cu aceeaşi ocazie, pe B-dul 1 Mai a fost transportat, pe o platformă, un autoturism avariat în urma unui accident rutier grav în scopul conştientizării populaţiei cu privire la consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie rutieră.
Activităţile vor continua la Facultatea de Mecanică – Departamentul de autovehicule, transporturi şi inginerie industrială, unde poliţiştii rutieri împreună cu voluntari ai Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie vor susţine un seminar cu tema „SIGURANŢA RUTIERĂ”.