IPJ Dolj: ŞCOALA ALTFEL – SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! 100 de copii în vizită la IPJ

politisticopii 1 IPJ Dolj: ŞCOALA ALTFEL   SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! 100 de copii în vizită la IPJ poze

 

Peste 100 de elevi de la patru unităţi de învăţământ din municipiul Craiova au trecut pragul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj pentru a sta de vorbă cu poliţiştii doljeni şi pentru a le descoperi tainele meseriei.

În cadrul programului „Şcoala Altfel – Să stii mai multe, să fii mai bun!”, elevi de la Şcolile Gimnaziale Sf. Dumitru, Mihai Viteazu, Colegiul Naţional Carol I şi Liceul Matei Basarab au fost primiţi, la sediul inspectoratului nostru, de către ofiţeri de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, Serviciile Rutier şi Criminalistic, precum şi de luptătorii de la Intervenţie Rapidă.

politisticopii 2 IPJ Dolj: ŞCOALA ALTFEL   SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! 100 de copii în vizită la IPJ poze

Fiecare dintre poliţişti le-a prezentat elevilor craioveni ce presupune munca de poliţie, la diferite servicii şi compartimente, în funcţie de specific. Astfel, criminaliştii i-au „instruit” pe cei mici în domeniul identificării făptuitorilor cu ajutorul urmelor prelevate de la locul faptei prin prezentarea Laboratorului Criminalistic şi a truselor folosite la cercetarea la faţa locului. De la această întâlnire elevii au plecat şi cu o amintire şi anume amprentele lor.

Ofiţerii Serviciului Rutier le-au reamintit câteva reguli de circulaţie pe care trebuie sa le respecte în calitate de pietoni şi de pasageri în autovehicule, şi le-au prezentat autospecialele cu aparatul radar, pentru a le analiza mai bine.

politisticopii 3 IPJ Dolj: ŞCOALA ALTFEL   SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! 100 de copii în vizită la IPJ poze

Bineînteles că şi Compartimentul 112 a reprezentat o atracţie, aici fiindu-le expuse situaţiile în care poate fi apelat acest număr de urgenţi, precum şi consecinţele în cazul în care încalcă prevederile legale şi sfaturile poliţişilor.

Luptătorii de la Intervenţie Rapidă au oferit o mică demonstraţie printr-un exerciţiu de încăţusare a unor suspecţi şi conducerea acestora în maşina poliţiei, iar câinii – poliţişti au fost aplaudaţi de elevi pentru îndemânarea de care au dat dovadă şi modul în care şi-au respectat comenzile şi au îndeplinit misiunea.

politisticopii 4 IPJ Dolj: ŞCOALA ALTFEL   SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! 100 de copii în vizită la IPJ poze

Poligonul de tragere a fost punctul culminant şi care a reuşit să îi convingă pe marea majoritate ca în viitoar să îmbrace această haină a poliţiei.