IPJ Dolj – Rutieră: Rețineri de permise și șofer

Siguranţa rutieră –prioritate a poliţiştilor doljeni

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri doljeni împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român – Agenţia Dolj au organizat o acţiune pentru verificarea în trafic a stării tehnice a autovehiculelor destinate transportului de persoane care au capacitatea de încărcare de până la 8+1 locuri, precum şi autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. De asemenea, oamenii legii  au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea  străzii.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii rutieri au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale de peste 14 000 lei. Dintre acestea 11 amenzi au fost aplicate şoferilor care desfăşurau activităţi de transport marfă, alte 8 sancţiuni au fost aplicate unor conducători auto ce desfăşurau activităţi de transport persoane, fiind aplicate şi 18 amenzi pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 20 permise de conducere.

Exemplu: M. MARIAN, 28 de ani, din Craiova a fost depistat  de poliţiştii rutieri conducând un autoturism, pe strada A.I. Cuza din Craiova, şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Aceasta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile.

 

Craiovean reţinut pentru conducere fără permis

 

La data de 27.01.2015, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, pe strada Împăratul Traian din Craiova, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat  P. AURENŢIU, 26 ani, din localitate.

Din verificările efectuate la momentul respectiv de către poliţiştii craioveni s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ieri, 2 februarie a.c., în urma definitivării cercetărilor de către poliţişti și analizării materialului probator administrat în cauză, împreună cu procurorul care supraveghează urmărirea penală la nivelul subunități s-a dispus continuarea urmăriri penale față de               P. LAURENȚIU, fiind pusă în mișcare acțiunea penală împotriva suspectului.

Craioveanul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi,03.02.2015, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 

S-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis

 

În data de 02.02.2015, ora 10.30, în comuna Verbiţa, lucrători ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa l-au depistat în trafic pe B.MARIAN, 21 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

Accident uşor de circulaţie

 

În data de 02.02.2014, ora 1430, în timp ce M.ANDREEA, 19 ani, din Teasc conducea un autoturism, pe Bdul. Nicolae Romanescudin Craiova, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul din faţă condus de N.MIHAI, 37 ani, din comuna Mărşani, judeţul Dolj intrând în coliziune şi proiectându-l într-un alt autoturism condus de G.IONUŢ, 27 ani, din comuna Malu-Mare, Dolj, iar acesta a fost proiectat în autoturismul condus de M.CRISTIAN, 27 de ani, din comuna Rast, Dolj.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară MĂDĂLINEI R., 60 de ani, pasageră în cel de-al doilea autovehicul.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.