IPJ Dolj: Rutiera în acţiune în week-end. Ploaie de amenzi

Prevenirea evenimentelor rutiere – prioritate a poliţiştilor rutieri. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pen linia prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric aflat în funcțiune de către conducătorii auto.

Totodată, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au urmărit şi verificarea legalităţii activităţii de transport rutier de mărfuri.
Poliţiştii rutieri au constatat 215 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 50 420 lei. Astfel, poliţiştii rutieri au aplicat 82 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 nerespectarea culorii roşu a semaforului electric.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 18 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
Exemplu: În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri au fost depistaţi T.MIU, 38 de ani, din Slatina, Olt în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului, cu viteza de 102 km/h şi C.ION, 45 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 95km/h pe strada Henry Ford din municipiu.
Cei doi au fost sancţionaţi contavenţional cu amendă, totodată lui T.MIU fiindu-i reţinut şi permisul în vederea suspendării.