IPJ Dolj: Reţinut pentru evaziune fiscală cu motorină

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au introdus în arestul inspectoratului, pe bază de ordonanţă de reţinere, pe B.IOAN, 66 de ani, din Bucureşti cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
În fapt, s-a reţinut că după preluarea părţilor sociale ale unei societăţi, acesta a declarat în mod fictiv sediul social la o adresă din Craiova având drept scop sustragerea de la eventuale verificări ale organelor fiscale. Ulterior, în luna august 2009, în calitate de administrator, a aprovizionat de la o altă societate aflată în insolvenţă, cantitatea de 146.554 litri motorină pe care a comercializat-o ulterior, fără a evidenţia în totalitate veniturile realizate.
Consecinţa activităţilor desfăşurate a fost sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma totală de 82.641 lei.
Totodată, după derularea operaţiunilor comerciale, învinuitul a cesionat în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul societăţii în scopul îngreunării urmăririi penale şi verificărilor financiar-fiscale, în toată această perioadă sustrăgându-se de la urmărirea penală.
Deasemenea, s-a stabilit că, după data de 15.10.2009, când s-a realizat cesionarea părţilor sociale şi retragerea din funcţia de administrator al societăţii ocmerciale respective, cel în cauză a continuat să deruleze operaţiuni bancare în numele societăţii, respectiv retrageri de numerar din contul deschis de societate la o bancă din Craiova.
Astăzi, 6 februarie a.c., inculpatul urmează să fie prezentat magistraţilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.