IPJ Dolj: REŢINUT DUPĂ CE A ÎNCERCAT SĂ MITUIASCĂ UN POLIŢIST

 

 

 

Aseară, un bărbat de 31 ani, din comuna doljeană Dioşti a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a încercat să-i ofere unui poliţist din cadrul  Postului de Poliţie Dioşti suma de 1200 lei pentru a nu înregistra un dosar penal.

 

 

În ziua de 01.09.2014, în jurul orei 18:00, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dioşti, a informat conducerea inspectoratului cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de către S. NICU, 31 de ani, din comuna Dioşti, care i-a propus să îi dea o sumă de bani pentru a nu înregistra un dosar penal.

Dosarul fusese întocmit de către agentul de poliţie, în cursul aceleaşi zile, faţă de S. NICU, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior, în baza desistării poliţistului, conducerea inspectoratului a luat legătura cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticoruţie, iar ieri, 02.09.2014, a fost constituit un colectiv format din poliţişti din cadrul DGA, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost organizat flagrantul.

S. NICU a fost prins în flagrant în momentul în care i-a înmânat agentului de poliţie suma de 1200 lei pentru a nu înregistra dosarul penal.

Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.