IPJ Dolj: Record de week-end pentru Rutieră – 261 de contravenţii sancţionate şi 20 de permise reţinute

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier – B.D.N.E, Biroului Rutier Craiova si celorlalte Formațiuni Rutiere au organizat si executat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie cauzate de încălcarea regimului legal de viteză, neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumurilor și nu în ultimul rând de depășiririle neregulamentare.
Poliţiştii rutieri au constatat, în cadrul activităţilor desfăşurate, 4 infracțiuni la regimul circulației și 261 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 33.690 lei. Cu această ocazie au fost reținute 20 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu: N. FLORIN, 34 de ani, din Craiova a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe strada Unirii din municipiu, şi ajuns la trecerea pentru pietoni nu a acordat prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Poliţiştii rutieri l-au sancţionat pe acesta cu amendă în sumă de 320 lei, conform prevederilor OUG 195/2002, iar ca măsură complementară I s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.