IPJ Dolj: Razie pentru liniştea doljenilor

 

În cursul nopţii precedente, la nivelul judeţului Dolj, a fost organizată şi executată o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi abaterilor la regimul circulaţiei.
La razie au fost mobilizaţi 164 de poliţişti, cu precădere de la formaţiunile de ordine publică ale inspectoratului (144), dar şi 20 de jandarmi, care au efectuat controale preventive în 70 de localuri de alimentaţie publică (baruri, discoteci, cluburi) şi au monitorizat traficul rutier prin instituirea a 22 de filtre, în cadrul cărora au fost oprite pentru control 126 de autovehicule.
Cu ocazia acestor activităţi, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni şi 117 fapte de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 36.565 lei.
EXEMPLE:
1. A fost depistat în trafic D.MIHAI, 51 de ani, din comuna Mîrşani, Dolj, in timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Celaru, având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui in cauza i s-a întocmit dosar penal.
2. R.FLORIN, 37 ani , din comuna Dobrotesti, Dolj, a fost depistat in timp ce conducea autoturismul, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauza i s-a întocmit dosar penal.
3. A fost depistat pe raza comunei Poiana Mare numitul DUŢĂ GHEORGHE, 45 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Calafat a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea fiind condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiunile de ameninţare şi violare de domiciliu. Cel în cauză a fost introdus în CRAP Dolj.