IPJ Dolj: RAZIE ÎN PIEŢELE DIN CRAIOVA

 

 

 

          În această dimineaţă, poliţiştii doljeni acţionează, în pieţele din municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor comerciale ilicite, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi diminuarea fenomenului infracţionat şi contravenţional.

La razie participă poliţişti din cadrul Serviicilor de Investigarea Fraudelor şi Ordine Publică, precum şi poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 1 – 6 Craiova.

Oamenii legii desfăşoară activităţi specifice pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a altor nereguli ce se comit în domeniul comercializării legumelor şi fructelor şi a altor produse agroalimentare în pieţe.

Poliţiştii vor urmări modul în care sunt respectate prevederile legale cu privire la înfiinţarea şi înregistrarea societăţilor comerciale, legalitatea obţinerii certificactelor de producător, dacă principalele documente de evidenţă contabilă sunt ţinute la zi şi reflectă realitatea operaţiunilor comerciale, precum şi dacă mărfurile aflate la vânzare sunt însoţite de documente de provenineţă.

Acţiunea se desfăşoară în Piaţa Centrală, Piaţa Baba Novac, Piaţa Craioviţa Nouă, dar şi în Piaţa Valea Roşie, iar în zona Peco Romaneşti din municipiul Craiova se acţionează pentru verificarea modului în care se comercializează material lemnos.